Ik zoek hulp

Wil je graag hulp krijgen met het doen van boodschappen, geldzaken, koken of ben je toe aan een luisterend oor? Dat is geen enkel probleem en helemaal niet erg. Het is normaal om hulp te vragen en hier staan mensen ook voor open!
Vrouw zoekt op telefoon in het park

Welke hulp zoek je?

Ik wil graag hulp bij

De boodschappen

Dropdown arrow

Boodschappendienst

Ben je (tijdelijk) niet in staat om boodschappen te doen? De vrijwilligers van de boodschappendienst helpen je graag!

Welzijn Lansingerland

info@swsl.nl

010-522 55 45

Naar de boodschappendienst

Maaltijden

Dropdown arrow

Maaltijdservice

Wanneer je (tijdelijk) niet in staat bent om de warme maaltijd klaar te maken en het ook moeilijk is om de oven of magnetron te bedienen, kan de warme maaltijd thuisgebracht worden door vrijwilligers van Welzijn Lansingerland.

Welzijn Lansingerland

info@swsl.nl

010-522 55 45

Naar de maaltijdservice

Klusjes in huis

Dropdown arrow

Klussendienst

Heb je kleine klusjes in en om het huis en bent je zelf (even) niet mobiel genoeg om die te doen? De vrijwilligers van de klussendienst helpen graag!

Welzijn Lansingerland

info@swsl.nl

010-522 55 45

Naar de klussendienst

Vervoer

Dropdown arrow

Vervoer

De 3B-Bus vervoert minder mobiele inwoners en senioren van deur tot deur, binnen de gemeente.

Stichting 3B-Bus

info@3B-Bus.nl

010-511 1794

Naar de 3B-Bus

Geldzaken en formulieren

Dropdown arrow

Thuisadministratie

Heb je hulp nodig om je financiën en administratie op orde te brengen en te houden? De vrijwilligers van Humanitas thuisadministratie helpen je graag!

Humanitas Lansingerland

h.middelman@humanitas.nl

06-10 95 87 93

Naar Thuisadministratie

Get a Grip (16 tot 24 jaar)

Heb je geen idee waar al je geld blijft? Of is de maand nog maar net begonnen en ben je al blut? De vrijwilligers van Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

Humanitas Get a Grip

h.middelman@humanitas.nl

06-10 95 87 93

Naar Get a Grip

SchuldHulpMaatje Lansingerland

Wij ondersteunen iedere inwoner van Lansingerland die financiële problemen heeft, in de schulden zit of dreigt in de schulden te raken.

Diaconaal Platform Lansingerland

coordinator@shm-lansingerland.nl

06-22 75 33 06

Naar SchuldHulpMaatje Lansingerland

MoneyFit

MoneyFit is gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Wij geven je graag tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen.

Diaconaal Platform Lansingerland

coordinator@shm-lansingerland.nl

06-22 75 33 06

Naar MoneyFit

Belasting Brigade

De Belasting Brigade helpt in de maanden maart en april met het invullen van de inkomstenbelastingaangifte.

Welzijn Lansingerland

info@swsl.nl

010-522 55 45

Naar de Belasting Brigade

SamenDoen spreekuur

SamenDoen helpt mensen met vragen op het gebied van taal, uitkeringen, belasting en toeslagen. Wij bieden hulp bij het invullen van allerlei soorten formulieren en kwijtscheldingen. We kunnen met u kijken of u van alle mogelijke regelingen gebruik maakt en nog veel meer. Voor het schrijven van brieven, klachten en bezwaarschriften ben je makkelijk in contact te brengen met een sociaal raadslid van Kwadraad. Je wordt geholpen door vrijwilligers van Welzijn Lansingerland, gesteund door maatschappelijk werkers van Kwadraad.

SamenDoen

inloop@spreekuursamendoen.nl

010-522 55 45

Naar SamenDoen

Een betaalde baan vinden

Dropdown arrow

JobHulpMaatje

Ben je op zoek naar een baan, maar is dat nog niet zo gemakkelijk? Vind je het moeilijk om te solliciteren? Neem dan contact op, de vrijwilligers van JobHulpMaatje helpen je graag!

Pand58

jobgroups@pand58.life

06-46 70 08 37

Naar JobHulpMaatje

Ik wil graag

Een maatje

Dropdown arrow

Taalmaatje om beter Nederlands te spreken

Samen met een Taalmaatje ga je aan de slag met het oefenen van de Nederlandse taal.
Ook als je Nederlands als moedertaal hebt, ben je welkom!

Bibliotheek Oostland

e.dewit@bibliotheekoostland.nl 

06-53 61 58 76

Naar Taalmaatje

Home-Start (voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar)

Ieder gezin kent lastige tijden. Weet je even niet meer hoe je het aan moet pakken? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen.

Humanitas Lansingerland

home-start.lansingerland@humanitas.nl

Henriette Staarthof 06-10 02 67 11 of Ellis Neeleman 06-24 36 10 18 (ook via WhatsApp)

Naar Home-Start

Tandem Jeugd (kinderen en jongeren tot 18 jaar)

Een vrijwilliger begeleidt kinderen en jongeren die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben, bv door een beperking of lastige thuissituatie. Samen ga je leuke afleidende activiteiten ondernemen, zoals spelletjes doen of cakejes bakken. Spelenderwijs probeer je het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en sociale vaardigheden te vergroten. Als vertrouwenspersoon is het belangrijk dat de kinderen en jongeren hun verhaal kwijt kunnen en dat er onvoorwaardelijk naar ze geluisterd wordt.

Humanitas Lansingerland

a.mullemeister@humanitas.nl

06-30 73 70 88

Naar Tandem Jeugd

Tandem Volwassenen (18 tot 67 jaar)

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder mensen. Die stap is vaak gemakkelijker te nemen met z’n tweeën. Samen met ‘n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Humanitas Lansingerland

m.vandenakker@humanitas.nl

06-35 11 86 18

Naar Tandem Volwassenen

Tandem Ouderen (vanaf 67 jaar)

Heb je behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of kun je misschien wel een steuntje in de rug gebruiken bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? De vrijwilligers van Humanitas zijn er voor iedereen die zijn of haar gedachten, ervaringen en verhalen met een ander wil delen.

Humanitas Lansingerland

a.mulder2@humanitas.nl

06-82 01 31 28

Naar Tandem Ouderen

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers (MBN)

MBN ondersteunt nieuwkomers vanaf de dag dat zij in Lansingerland komen wonen tot maximaal 2 jaar bij inburgeren en integreren in de gemeente en bij administratie en welzijn. Nieuwkomers worden via de gemeente aangemeld voor deze activiteit.

Humanitas Lansingerland - Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers

nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl 

06-53 10 05 60

Naar MBN

Een luisterend oor

Dropdown arrow

Diaconaal Platform Lansingerland

Onze vrijwilligers luisteren naar wat je bezighoudt, waar je je zorgen over maakt en hebben aandacht voor jou als je je eenzaam voelt.

diaconaalplatformlansingerland@gmail.com

06-17 77 89 16

Welzijn Lansingerland

Onze vrijwilligers luisteren naar wat je bezighoudt, waar je je zorgen overmaakt en hebben aandacht voor jou als je je eenzaam voelt.

info@swsl.nl

010-522 55 45

Gespreksmaatje

Voor iedereen van 50 jaar en ouder die het fijn vindt om regelmatig met een persoon te delen wat hem/ haar bezighoudt op het gebied van leven(svragen) of betekenis(geving) van de dingen die hij/zij meemaakt. Kortom, iemand die naar je luistert vanuit rust, met respect en belangstelling.

Welzijn Lansingerland

maria.boersma@swsl.nl

06-86 86 85 96

Een vrijwilliger die de zorg voor mijn naaste even over kan nemen

Dropdown arrow

Mantelzorg Vervangende Zorg (MVZ)

Wanneer je voor een ander zorgt, is het belangrijk dat je de zorg af en toe even kunt overdragen. Daarmee vergroot je de kans dat je niet overbelast raakt. Je hebt dan tijd voor je andere gezinsleden, vrienden, werk, en/of hobby’s.

Welzijn Lansingerland

cih@swsl.nl

010-522 55 45

Naar MVZ

Ondersteuning bij taal en digitale vaardigheden

Dropdown arrow

Het Taalhuis

Het Taalhuis van Bibliotheek Oostland biedt op een laagdrempelige manier taal en digitale ondersteuning. Of het nu gaat om beter Nederlands spreken, lezen of schrijven, iedereen is welkom! Ook kan men hier terecht om de digitale vaardigheden (verder) te ontwikkelen. Bijvoorbeeld oefenen met het DigiD of de basis van het werken met een computer.

Bibliotheek Oostland

e.dewit@bibliotheekoostland.nl

06-53 61 58 76

Naar het Taalhuis

Hulp bij de computer, tablet of smartphone

SeniorWeb Lansingerland helpt senioren bij het gebruik van de computer, tablet en smartphone. Er worden cursussen en workshops georganiseerd en er is wekelijks een computercafé in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs. Hulp wordt ook online geboden worden via een digitaal inloopspreekuur.

SeniorWeb Lansingerland

seniorweblansingerland@gmail.com

Peter van de Watering 06-27 02 30 12

Naar SeniorWeb

Langer thuis, digitale vaardigheden aanleren

Langer Thuis is een initiatief om burgers te helpen zelfstandig oud te worden in hun vertrouwde omgeving. Digitaal vaardig zijn is dan een hulpmiddel om mee te kunnen blijven doen in de maatschappelijke ontwikkelingen. Welzijn Lansingerland biedt met ondersteuning van de financiële bijdrage van het Oranjefonds, het lesprogramma Welkom Online van het Nationale Ouderenfonds en lokale ondernemers, burgers de gelegenheid om tegen beperkte kosten een tablet te kopen met daarbij de digitale ondersteuning om digitaal vaardig te worden.

Welzijn Lansingerland

sylvia.frau@swsl.nl

010-522 55 45
06-15 05 43 28

Naar Digitaal Vaardig

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van Bibliotheek Oostland is een plek om vragen te stellen over de digitale overheid. Zij helpen je met vragen over websites van de overheid. En ze helpen met het vinden van hulp bij jou in de buurt. Je kunt onder andere bellen met vragen over het verlengen van je rijbewijs, het betalen van verkeersboetes, het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van langdurige zorg. Maar ook voor vragen over DigiD of het uitstellen van je belastingaangifte kun je bellen. Het Informatiepunt is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.
Dus loop je ergens tegenaan op een website van de overheid? Bel dan met onze medewerkers tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur. Of kom langs bij een inlooppunt van Samen Lansingerland.

Bibliotheek Oostland

k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl

010-511 59 72 (dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur)

Bemiddeling bij een burenruzie

Dropdown arrow

Buurtbemiddeling

Heb je een conflict met de buren en kom je er samen niet uit? Dan kunnen de vrijwilligers van Buurtbemiddeling je helpen samen tot een oplossing te komen.

Welzijn Lansingerland  

cbb@swsl.nl

010-522 55 45

Naar Buurtbemiddeling Lansingerland

Ondersteuning in de laatste levensfase (van mijn naasten)

Dropdown arrow

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Ondersteuning door vrijwilligers aan inwoners (en hun mantelzorgers) die thuis hun laatste levensdagen willen doorbrengen. De vrijwilligers kunnen de zorg even overnemen en bieden een luisterend oor, afhankelijk van de wensen. Deze dienst is dag en nacht bereikbaar.

Welzijn Lansingerland

cih@swsl.nl

010-522 55 45 / 06-206 23 708 / 06-5136 57 64

Naar VPTZ

Chillen, maar ik weet niet waar

Dropdown arrow

Vind jouw jongerenwerker

Stichting Jeugd en Jongerenwerk is onder andere te vinden op straat. Wij willen er hier voor zorgen dat jij als jongere ook onderdeel bent van een wijk/buurt/straat. Dit doen wij o.a. door i.s.m. de gemeente JOP’s (Jongeren ontmoetingsplekken) te creëren. Chill jij op straat met je vrienden, maar heb je hier eigenlijk geen geschikte plek voor, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is buiten. Ook kunnen we kijken wat er eventueel kan voor jouw groep vrienden in jongerencentrum The Point (Bergschenhoek) of The Hangout (Bleiswijk). 

Jongerenwerk Lansingerland

sytsemeijer@stjjmh.nl

06-47 84 89 41

Naar Jongerenwerk Lansingerland

Ik ben een puber/jongere en heb een vraag

Dropdown arrow

Ik ben er voor jou

Vanuit Stichting Jeugd en Jongerenwerk bieden wij jongeren tussen +/- 8 en 23 jaar uit Lansingerland ondersteuning bij vragen op alle leefgebieden. Heb jij een vraag over bijvoorbeeld school, je thuissituatie, een bijbaantje, relaties en seksualiteit, word je gepest of wil je leren beter voor jezelf op te komen? Neem dan contact met ons op, wij gaan dan met jou kijken wat we samen kunnen doen om deze vraag te beantwoorden.

Jongerenwerk Lansingerland

sytsemeijer@stjjmh.nl

06-47 84 89 41

Naar Jongerenwerk Lansingerland

Ik ben een ouder van een puber/jongere en heb een vraag

Dropdown arrow

Opvoedingsvragen

Naast begeleiding van jongeren, begeleidt Stichting Jeugd en Jongerenwerk ook ouders bij vraagstukken rondom de opvoeding van een puber. Deze vragen kunnen zeer uiteen lopen en in alle gevallen zullen wij kijken hoe we samen antwoord op deze vraag kunnen krijgen. In sommige gevallen zoeken wij hierin ook samenwerking met andere organisaties.

Jongerenwerk Lansingerland

sytsemeijer@stjjmh.nl

06-47 84 89 41

Naar Jongerenwerk Lansingerland

Ik heb een andere vraag

Heb je een vraag voor Samen Lansingerland, maar kun je het antwoord niet op deze website vinden?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.