Taalhuis tijdens de coronacrisis: zo hou je het vol!

6/4/2021
Bibliotheek Oostland Taalhuis op de fiets in de wind
In de coronatijd blijven veel mensen thuiswerken. De overheid adviseert veel organisaties zoveel mogelijk thuis werken en deze situatie blijft waar mogelijk. Veel bedrijven en kantoren lijken zich snel aan deze situatie te hebben aangepast. Een van hen is het Lansingerland-Bibliotheek Oostland Taalhuis.

Mijn naam is Ibrahim. Ik ben ongeveer 2 jaar in Nederland en ik woon pas een jaar in Bergschenhoek. Ik volg al een jaar de activiteiten van Bibliotheek Oostland Taalhuis. Ik zal deze zoveel mogelijk volgen, omdat ik het leerzaam en leuk vind. Hier is het mogelijk om waardevolle mensen te ontmoeten. Het is ook onmogelijk om hun geduld niet te bewonderen. Soms doen ze heel hun best om ons te begrijpen. Maar glimlachen ontbreken nooit op hun gezichten.

In coronatijd is het erg saai als je niet veel te doen hebt. Als dit samenvalt met de vakantie, is dat dubbel zo saai. Scholen zijn gesloten, mensen zijn op vakantie gegaan. Je zult niet veel mensen vinden om mee te praten, alle afspraken zijn na de vakantie. Natuurlijk niet zonder enkele vrijwilligers te noemen. Omdat ze hun activiteiten ook tijdens hun vakantie voortzetten. Dit is soms in een caravan, soms in een tuin of via internet.

Taalhuis organiseerde in deze periode een aantal activiteiten. De online lessen gingen zonder pauze door. Zo hebben we de hele zomer veel kunnen oefenen. Bij sommige activiteiten was de deelname minder, maar we zeiden dat een afspraak een afspraak is en dat hebben we gedaan. In de Groenzoom werd een leuke fietstocht georganiseerd. De fietstocht die we droog begonnen, maar eindigde nat. Na een aangenaam regenbad bij de Groenzoom, sloten we de dag af met een warme koffie in de bibliotheek.

Een andere dag bezochten we de roofvogelboerderij en hier kwamen we oog in oog te staan ​​met roofvogels. Tijdens de roofvogelworkshops maakten we kennis met alle facetten van de valkerij en leerden we de basisprincipes van de valkerij. Een leuke selfie hebben we natuurlijk niet gemist.

We vervolgden onze verkenning van Lansingerland met een mooie wandeling in het Hoge Bergse Bos. Toen we boven op de berg kwamen, waren Rotterdam, Delft, Den Haag, Zoetermeer, Nesselande en Capelle zichtbaar. Ik heb nog nooit zoveel steden zo dichtbij gezien. Na ongeveer 2 uur wandelen voltooiden we onze activiteit zonder nat te worden. Tijdens de wandeling spraken we over de natuur, levende wezens, cultuur en geschiedenis. 

''We hebben geen bergen in Nederland. Daaronder spreken we over een heuvel, daarboven over een berg. '' zegt de mevrouw. Maar ik ken nu mensen wiens hart zo breed is als bergen.

Hartelijk dank aan het Taalhuis-team voor hun steun.