Humanitas Tandem Maatjes: Ook actief tijdens de coronaperiode

6/4/2021
-
Vrijwilliger Danielle vertelt hoe zij, in deze coronatijd, toch actief kan zijn als 'Maatje'.

Wat een rare tijd! Voor iedereen en dus ook voor de deelnemers en vrijwilligers van Humanitas Lansingerland.

Als ‘Maatje‘ ben ik in november gestart bij Humanitas. Dat was allemaal nog voor het coronatijdperk. 

Ook toen al waren er mensen die geregeld eenzaam zijn en een maatje zoeken om eens koffie mee te drinken, de zinnen te verzetten of samen iets leuks te ondernemen. Denk hierbij niet alleen aan ouderen, maar in elke leeftijdscategorie kan eenzaamheid spelen. Ik kreeg van Humanitas een heel leuke dame toegewezen en we hadden snel een klik. 

Wekelijks zagen we elkaar om te kletsen onder het genot van een kop koffie, maar we waren ook creatief bezig samen. We maakten al plannen voor het voorjaar om eens een terrasje te pikken, zodra ‘t zonnetje meer ging schijnen. We gingen naar Bingo en hadden ons ingeschreven voor allerlei andere activiteiten, zoals high tea, crea-middag en een gezellige avond met live muziek. 

Daar werd bruut een eind aan gemaakt door de komst van corona. Ontzettend sneu, maar heel begrijpelijk. Zelfs een kopje koffie drinken samen ging niet meer. 

Maar contact hebben we gehouden, ook al is ‘t anders nu. We houden elkaar op de hoogte via WhatsApp, we bellen of we kletsen even in de achtertuin met gepaste afstand. Zo proberen we er een mouw aan te passen, ook al is ‘t allemaal wat minder leuk.

Toch kunnen we op deze andere manier elkaar toch een beetje helpen. En daar gaat het toch allemaal om in deze tijd, er zijn voor elkaar, even contact ook al is het op afstand. Ook een boodschapje doen, medicijnen halen of een hondje uitlaten voor diegene die nu niet naar buiten durven of kunnen, wordt erg gewaardeerd. 


We houden het vol en samen staan we sterk ❤️


Geniet ondanks alles heerlijk van het voorjaar. De natuur gaat gelukkig wel gewoon door.

Danielle Stoel
Tandem Maatje Humanitas Lansingerland